Banja Luka: Trener Borca vrijeđao pa napao direktora novinske agencije

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Trener Borca vrijeđao pa napao direktora novinske agencije
AA / Ilustracija

Trener juniorskog tima Fudbalskog kluba Borac Milorad Bilbija u utorak je napao direktora Novinske agencije Republike Srpske (SRNA) Radmila Šipovca i njegovog sina Mihaila, saznaje Srpskainfo.

Napad se desio u blizini Gradskog stadiona u Banjaluci, a svemu je prethodila svađa i vrijeđanje između Bilbije i Šipovca.

Da je došlo do sukoba potvrdili su za Srpskainfo i u Policijskoj upravi Banjaluka.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović rekla je da je tuča policiji prijavljena u utorak oko 17 časova.

Prijavljeno je da je na pakringu ispred pomoćnog fudblaskog terena u Ulici Vladike Platona u Banjaluci došlo do vrijeđanja, a zatim i fizičkog sukoba između tri osobe, a koje su zatim identifikovane i riječ je o R. Š, M. Š. i M. B. ", istakla je Markanovićeva.

Oni su zatim pozvani u službene prostorije.

Nakon što su dali izjave u policiji, osobe koje su učestvovale u tuči su upućene u Službu hitne pomoći radi utvrđivanja stepena povrede.

"Oni su upoznati i sa mogućnošću stavljanja prijedloga za krivično gonjene",  dodala je Markanovićeva.

Jedan od očevidaca sukoba ispričao je za Srpskainfo kako se sve odigralo.

"Radmilo Šipovac je stajao sa jednim članom Fudbalskog kluba Borac kod pomoćnih terena. Tada je svojim automobilom naišao Milorad Bilbija i kroz otvoren prozor krenuo da vrijeđa Šipovca. Ni ovaj mu nije ostao dužan, te je i on njemu uputio uvrede",  kazao je sagovornik Srpskeinfo.

On je dodao da je mislio da će se sukob tu završiti, međutim Bilbija je tada zaustavio vozilo, istrčao iz automobila i krenuo prema Šipovcu u namjeri da se obračuna sa njim.

"Kada je vidio da Bilbija trči prema njegovom ocu, u sukob se umiješao i Šipovčev sin Mihailo. Nekoliko trenutaka su se naguravali i svađali i tada sam vidio da su se počeli tući", rekao je očevidac tuče.

On dodaje da je tu bilo više osoba koje su pokušale da ih razvade, a među njima je bio i jedan funkcioner MUP Republike Srpske, koji se slučajno zatekao tu.

Dok su razdvajali njih trojicu, neko od prisutnih je pozvao policiju, koja je ubrzo došla na lice mjesta, a tada su se svi smirili i tu je završio sukob.

Izvor upoznat u dešavanja u Fudbalskom klubu Borac istakao je da sukob između njih dvojice traje nekoliko godina, ali da ranije nije dolazilo do fizičkih obračuna.

Prema njegovim riječima, sukob traje još iz perioda dok je Šipovac bio predsjednik FK Borac.

Šipovac je juče na naš poziv rekao da ne želi komentarisati ovaj sukob.

Miodrag Bilbija je bivši fudbaler Borca i trener mlađih selekcija ovog kluba, a otac je reprezentativca BiH Nemanje Bilbije.

Kazne

Izvor iz policije pojasnio nam je da bi Milorad Bilbija, Radmilo i Mihailo Šipovac mogli dobiti prekršajne prijave zbog učestvovanja u tuči i narušavanja javnog reda i mira.

Međutim, postoji mogućnost i da jedni protiv drugih pokrenu krivično gonjene, a ako bi se utvrdila odgovornost kazne bi bilo dosta veće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije