Produžen pritvor Trifkoviću koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca

Radiosarajevo.ba
Produžen pritvor Trifkoviću koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca
FOTO: Screenshot / Srećko Trifković

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), Kantonalni sud Sarajevo produžio je pritvor za tri mjeseca Srećku Trifkoviću (1985.) koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca - Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, te krivičnim djelom teške krađe.

Pritvor osumnjičenom Trifkoviću je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Trifković je uhapšen krajem oktobra 2018. godine. On je i jedan je od optuženika u predmetu „Volan“ koji se vodi na Sudu BiH, a kojim je obuhvaćeno više od 20 osoba koje se terete za krađe automobila na području Sarajevskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, kao i na području Istočnog Sarajeva u periodu od 2011. do 2017. godine.

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP-a KS, ubijeni su 26. oktobra proščle godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Šehović je podlegao na mjestu događaja, dok je usljed zadobijenih povreda, Vujinović preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije