Dejan Kostić sproveden u Tužilaštvo, policija ga uhapsila bez prijave

Radiosarajevo.ba
Dejan Kostić sproveden u Tužilaštvo, policija ga uhapsila bez prijave
Foto: Slobodan Vasković / Dejan Kostić Dela

Dejan Kostić, nasilnik iz Banja Luke sproveden je u nadležno tužilaštvo, a policijski službenici u oba slučaja postupili na osnovu saznanja bez prijava, saopćenoj je iz MUP-a RS. 

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 29.04.2019. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Nasilničko ponašanje' sproveli su D.K. iz Banje Luke u Okružno javno tužilaštvo na dalje postupanje iz njihove nadležnosti", saopćeno je iz MUP-a RS.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 23. aprila 2019. godine oko 19 sati, nakon saznanja da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, u ugostiteljskom objektu u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, Banja Luka, dolaskom na lice mjesta zatekli su oštećenog, a nedugo zatim pronađen je D. K. iz Banje Luke. S obzirom na to da oštećeni nije stavio prijedlog za krivično gonjenje za krivično djelo 'Tjelesna povreda', a što je u obavezi u skladu sa članom 131. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, D.K. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru (Tuča i fizički napad), saopćeno je iz MUP-a RS.

Također, na osnovu video snimka objavljenog na društvenim mrežama, 28. aprila 2019. godine, a koji je prenesen i u sredstvima javnog informisanja, a na kojem se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca, istog dana, identifikovan je, pronađen i lišen slobode D.K. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Nasilničko ponašanje", kažu iz MUP-a RS-a. 

D.K. se sumnjiči da je 24. aprila 2019. godine u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a zatim i 26. aprila 2019. godine u unutrašnjosti putničkog automobila fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka.

Napominju iz MUP-a RS, da su policijski službenici u oba slučaja postupili na osnovu saznanja bez prijava i da nastavljaju dalji rad na ovim slučajevima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije