Automafijašu koji se dovodi u vezu s ubistvima policajaca određen pritvor

Radiosarajevo.ba
Automafijašu koji se dovodi u vezu s ubistvima policajaca određen pritvor
Foto: Radiosarajevo.ba / Marko Trifković Žižan

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje u predmetu Marko Trifković i drugi kojim je u odnosu na optuženog Marka Trifkovića stavljeno van snage rješenje Suda BiH od 4. jula 2018. godine, te je prema optuženom određen pritvor.

Uhapšen Marko Trifković Žižan, dovodi se u vezu s ubistvima policajaca MUP-a KS

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Pritvor po tom rješenju može trajati najduže dvije godine, računajući od dana lišenja slobode, 10. januara 2020. godine, ili do nove odluke Suda.

Uhvaćen na Palama: Ko je danas uhapšeni Marko Trifković Žižan

Optuženog Marka Trifkovića optužnica tereti da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom teška krađa i u vezi s krivičnim djelom pranje novca i krijumčarenje, saopćeno je iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije