Amir i Enesa Agić nakon suđenja Sanjinu Sefiću: Mi nemamo više snage!

N. Ka.
Amir i Enesa Agić nakon suđenja Sanjinu Sefiću: Mi nemamo više snage!
Foto: Radiosarajevo.ba / Enesa Agić i Amir Agić

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište u slučaju Sanjin Sefić. 

Podsjećanja radi, Sanjin Sefić je optužen da je, vozeći brzinom većom od 100 kilometara na sat, 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne, prošavši kroz crveno svjetlo na pješačkom prelazu, usmrtio dvije djevojke, Selmu Agić i Editu Malkoč. 

Nastavak suđenja Sanjinu Sefiću: Odbrana osporava rezultate nalaza vještaka

Na današnjem ročištu zavšreno je unakrsno ispitivanje vještaka Nedima Kamenjaševića, advokat optuženog Mirza Čelik je osporovao parametre i rezultate koje je vještak iznio u svom nalazu.

Enesa Agić Kekić, kazala je nakon suđenja da su i prije ovog ročišta razgovarali o tome kako će advokat Čelik iznaći još neki način da se završne riječi odgode iako je sudsko vijeće još na prošlom ročištu kazalo da će biti danas.

"Nas da ovo sve ne boli bilo bi smiješno. Ovako je preteško i prežalosno, da neko nema empatije. Zaista čovjek u huji kaže svašta, ali u određenim momentima mislim da nam treba još Sanjina Sefića ne bi li se čovjek opametio. Žalosno je što ja ovako nešto kažem, ali stvarno ne mogu da vjerujem šta se sve dešava", istaknula je Enesa.

Ispitivanje vještaka na suđenju Sanjinu Sefiću: Da li su Selma i Edita mogle stati?

Ona je kroz suze kazala da ima samo želju da se sve završi, jer njihove porodice, kako ona kaže nemaju više snage, istrošene su do kraja.

Amir Agić ističe da je obraćanje Sanjina Sefića na današnjem ročištu patetično.

"Da je on htio nešto da kaže, na početku bi kada su ga priveli iz Novog Sada kazao da je kriv, dobio bi osam godina zatvora i mi bi smo išli kući. Samo mi znamo i naša okolina kako nam je. Nemoguće je da čovjek ovo sve izdrži", zaključio je Agić.

 Amir Agić: Ništa nas ne može smiriti, pijem pet tableta dnevno

Advokatica porodica Agić i Malkoč, Adela Duraković kazala je da su svi tri godine svjedoci ponašanja branioca i optuženog. 

"Odugovlačenjem se samo produbljava agonija porodica. Tražimo maksimalnu kaznu i nadamo se da će tako da bude, do kada trebaju porodice Malkoč i Agić čekati, njihova djeca su već tri godine pod zemljom. Svima je već došlo do guše ponašanje branioca i optuženog", kazala je i dodala:

"Mi znamo šta ćemo reći u završnim riječima, jer notorna je činjenica da je ubio dvije nedužne osobe".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije