Almir Ejubović na Sudu: Nisam kriv

A. B.
Almir Ejubović na Sudu: Nisam kriv
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Suđenje Almiru Ejuboviću

Dvadesetogodišnjem Almiru Ejuboviću koji se 29. juna automobilom marke BMW X5 velikom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, kada su poginule tri djevojke, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano ročište za izjašnjenje o krivici.

Ejubović se, podsjećamo, tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba, a na sudu se izjasnio da nije kriv.

Predmet će biti dodijeljen drugom vijeću radi zakazivanja datuma za glavni pretres i vođenja daljeg postupka.

Ejubović se izjasnio da nije kriv u prisustvu advokata Senada Dupovca te advokata porodice oštećenih djevojaka.

"Naš naredni korak je nagodba koju ćemo uputiti Tužilaštvu i tako pokušati skratiti postupak. Mislimo da je to najbolje u ovom slučaju. Kada uputimo taj zahtjev, Ejubović se izjašnjava da nije kriv i pristaje na sankcije. U tom slučaju nijedna strana nema pravo žalbe", rekao je Dupovac.

Punomoćnik za porodice oštećenih, advokat Senad Pizović, kazao je kako je mislio da će se Ejubović izjasniti da je kriv: "Tako bi skratio cijeli postupak."

Istaknuto je da se datum novog suđenja mora zakazati u roku od 30 dana.

Podsjećamo da je raniji policijski uviđaj potvrdio da je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registriran, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu. U stravičnoj nesreći poginule su 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije