Podignuta optužnica protiv Almira Ejubovića: Optužen za smrt tri djevojke

L. R.
Podignuta optužnica protiv Almira Ejubovića: Optužen za smrt tri djevojke
Radiosarajevo.ba / Privođenje Almira Ejubovića
Postupajući tužitelj Kantonalnog tužilaštva Sarajevo podigao je optužnicu protiv Almira Ejubovića.

Ejubović je, podsjetimo, vozio BMW koji je 29. juna, strahovitom brzinom udario u stub na autoputu A-1, u blizini Sarajeva. U tom su udesu poginule tri djevojke, Lejla Oruč (17), Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18). U udesu je teško povrijeđena i sestra Lejle Oruč, Ajla, koja je dugo poslije bila u komi.

Tužilaštvo je Ejubovića optužilo za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba.

Uz optužnicu, kako doznaje portal Radiosarajevo.ba, Tužilaštvo je od Kantonalnog suda zatražilo i produženje pritvora. 

Tragični udes dogodio se 29. juna 2018. godine oko 18.25 sati, na kolovozu autoputa A-1, Sarajevo-Zenica u smjeru Vogošćanske petlje, mjesto Butile.

Neregistrovano motorno vozilo BMW-X5, koje je vozio Ejubović, skrenulo je u desnu stranu van kolovoza i udara u zaštitnu metalnu ogradu pored kolovoza i metalni stub, Vozilo je na prednjoj strani imalo nepripadajuće registarske tablice 689-M-155, a na zadnjoj strani također nepripadajuće registarske tablice 669-E-I55.

Također, Ejubović je tek položio i nije još ni bio podigao vozačku dozvolu...

Od zadobijenih povreda su odmah smrtno stradale putnice iz vozila Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18). Lejla Oruč (17) preminula je u bolnici. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je Ajla Oruč, rođena 2000.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije