MUP KS objavio detalje udesa: Poginule tri djevojke, vozač preživio

Radiosarajevo.ba
MUP KS objavio detalje udesa: Poginule tri djevojke, vozač preživio
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je stigla detaljna obavijest o jučerašnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u blizini Sarajeva.

Kako smo već pisali, tri osobe su poginule.

"Dana 29. juna 2018. godine oko 18.25 sati, na kolovozu autoputa A-1, Sarajevo-Zenica u smjeru Vogošćanske petlje, mjesto Butile, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda. Neregistrovano motorno vozilo BMW-X5 skrenulo je u desnu stranu van kolovoza i udara u zaštitnu metalnu ogradu pored kolovoza i metalni stub, nosač saobraćajne signalizacije. Vozilo je na prednjoj strani imalo nepripadajuće registarske tablice 689-M-155, a na zadnjoj strani također nepripadajuće registarske tablice 669-E-I55.

Vozilom je upravljao vlasnik E. A. rođen 1998. godine iz Sarajeva", navodi se.

Kako se ističe, od zadobijenih povreda su odmah smrtno stradale putnice iz vozila I. A. rođena 2000. godine iz Sarajeva i N. N. rođena 2001. godine iz Sarajeva. Njihova smrt je konstatovana u 19.01 sati, a tijela prevezena u prosekturu "Bare", gdje će se obaviti obdukcija po naređenju tužitelja.

Teške tjelesne povrede, opasne po život, zadobila je O. L. rođena 2001. godine iz Sarajeva, i hitno je prevezena u Opću bolnicu "Prim dr. Abdulah Nakaš", odakle je sanitetskim vozilom prevezena na KUM UKC, gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći u 20.05 sati konstatovana smrt.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je O. A. rođena 2000. godine iz Sarajeva, koja je prvo prevezena na KUM UKC, a potom na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je zadržana na liječenju.

Teške tjelesne povrede (fraktura pršljenja lumbalnog dijela kičme i fraktura nosne kosti) zadobio ie vozač E. A. koji je prvo prevezen u Opću bolnicu, pa na KUM UKC, a zatim nakon ukazane ljekarske pomoći ponovo u Opću bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije