Eksplozija u Sarajevu: Strahuje se da je jedna osoba bila u stanu tokom požara

E. H.
Eksplozija u Sarajevu: Strahuje se da je jedna osoba bila u stanu tokom požara
Prava drama vlada od jutros u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje se vatrogasci bore s vatrenom stihijom koja guta dio jedne stambene zgrade.

Veliki broj policijskih službenika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, Profesionalne vatrogasne brigade i Hitne pomoći Kantona Sarajevo nalazi se na mjestu požarišta. 

Informacije koje dolaze s mjesta požara su dosta oprečne, no ako je vjerovati nezvaničnim tvrdnjama očevidaca, u stanu se tokom požara nalazila jedna ženska osoba.

Doznaje se i da je ta ženska osoba prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zbog teških tjelesnih povreda, no još uvijek se očekuju tačne informacije o svim detaljima slučaja.

Kako je potvrđeno za Radiosarajevo.ba, u zgradi na jedanaestom spratu eksplodirala je plinska boca, nakon čega je požar zahvatio ovaj stan, a zatim se proširio i na susjedni stan. Pola sata nakon prijave požar je lokaliziran, ali intervencija još uvijek traje, te je u toku raskopavanje mjesta požara kako bi se osigurala zgrada od dalje havarije.

Iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo kazali su nam kako se trenutno na mjestu požara nalaze njihove dvije ekipe koje pružaju pomoć stanarima zgrade zbog gušenja ugljenmonoksidom. Kazali su nam da je nekoliko stanara teško zatrovano otrovnim dimom, kao i to da će svi biti zbrinuti, te da njihove ekipe rade u punom kapacitetu.

Cijela drama odvija se u ulici Geteova na broju 2, te će u toku dana biti provedena istraga u cijelom slučaju, kako bi se doznali svi detalji o eksploziji i požaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije