Haos na Alipašinom Polju: Eksplozija u stanu, požar guta dio stambene zgrade

E. H.
Haos na Alipašinom Polju: Eksplozija u stanu, požar guta dio stambene zgrade
Nešto prije 9 sati službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo dobili su dojavu da je došlo do požara u jednom stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a KS-a, netom prije izbijanja požara začula se eksplozija, nakon čega je izbio i požar u jednom stanu  u zgradi u C-fazi naselja Alipašino Polje.

Vrlo brzo su na mjesto požara upućene i vatrogasne ekipe, te se trenutno u ulici Geteova na broju 2 nalaze tri vatrogasne ekipe koje pokušavaju ugasiti požar. Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba potvrđeno je da je eksplodirala plinska boca.

Vatrogasci pokušavaju doznati da li se u stanu neko nalazio u trenutku eksplozije i izbijanja požara, kao i to da li ima povrijeđenih, kako bi pristupili izvlačenju ljudi. 

Više informacija o cijelom slučaju bit će poznato kasnije tokom dana, a na terenu se nalaze i policijski službenici MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije