Akcija UIO: Oduzeta mašina za punjenje cigareta i duhan u vrijednosti od 80.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Akcija UIO: Oduzeta mašina za punjenje cigareta i duhan u vrijednosti od 80.000 KM
Foto: UIO BiH / Mašina za cigarete

Ovlaštena službena lica UIO privremeno su oduzela mašinu za punjenje cigareta i određenu količinu sitno rezanog duhana i duhana u listu čija se ukupna vrijednost procjenjuje na iznos od 80.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o nezakonitom punjenju, pakovanju i prometovanju duhanskih prerađevina, ovlašteni službenici UIO izvršili su provere na terenu na području Širokog Brijega.

Tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli mašinu za punjenje cigareta, 51 kg sitno rezanog duhana i 302 kg duhana u listu.

Amra Džeko objavila fotografiju: Naš Dijamant danas ima poseban razlog za slavlje

Amra Džeko objavila fotografiju: Naš Dijamant danas ima poseban razlog za slavlje

Mašina je korištena za ilegalnu proizvodnju cigareta koje su bile pripremljene za daljnju distribuciju i prometovanje. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe se procjenjuje na iznos od 80.000 KM.

Kako pomenuta akcizna roba nije na zakonom propisani način bila obilježena akciznim markicama te nije postojala prateća dokumentacija, mašina i sporna roba su oduzeti, a protiv lica kod koga je roba pronađena će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje shodno važećim zakonskim propisima, saopštili su iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Duhan

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije