UIO BiH oduzela krijumčareni tekstil: Vrijednost zaplijenjene robe iznosi 241.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
UIO BiH oduzela krijumčareni tekstil: Vrijednost zaplijenjene robe iznosi 241.000 KM
Foto: Kolaž / Otkriven krijumčaren tekstil u dva kamiona

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda poznatih robnih svjetskih marki, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 241.000 KM.

Provodeći aktivnosti na terenu ovlaštena službena lica UIO izvršila su pregled teretnih motornih vozila nakon ulaska u carinsko područje Bosne i Hercegovine. Detaljnim pregledom dva teretna motorna vozila u kojima se nalazila pošiljka bijele tehnike koja je bila uredno prijavljena za uvozno carinjenje, pronađena je i skrivena i krijumčarena roba. Radilo se o 4.106 komada tekstilnih proizvoda (trenerke, majice, dukserice) poznatih robnih svjetskih marki namijenjenih za tržište Bosne i Hercegovine. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi procijenjena je na iznos od 241.000 KM.

Protiv jednog učinioca nezakonitosti bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "Krijumčarenje" iz člana 214. Krivičnog zakona BiH, dok će protiv drugog lica biti poduzete mjere i radnje shodno prekršajnom zakonodavstvu.

Novi smrtni slučaj u BiH: Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od morbila

Novi smrtni slučaj u BiH: Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od morbila

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije