Akcija u Travniku: Bišćani u Škodi zatečeni sa pet kilograma spida

0
Radiosarajevo.ba
Akcija u Travniku: Bišćani u Škodi zatečeni sa pet kilograma spida
Foto: MUP SBK / Oduzeta droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona zaplijenili su pet kilograma spida te uhapsili dvije osobe.

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, policajci su proteklog vikenda u mjestu Vrelo kod Travnika pretresli vozilo Škoda, kao i vozača E. B. (32) iz Bihaća i suvozača H. Z. (19), također iz Bihaća.

Prilikom pretresa vozila, osim spida, pronađene su određene količine kokaina i kanabisa, 2.600 KM, fantomka, krivotvorene isprave na ime E. B., kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivotvorenje isprave", saopćeno je iz MUP-a SBK.

Također, tokom proteklog vikenda realizovana je još jedna akcija na području Travnika i Kiseljaka.

Pripadnici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pronašli su određene količine spida i kanabisa, kao i dvije tablete ekstazija.

Droga je pronađena kod H. C. (40) iz Sarajeva i S. G. (45) iz Novog Travnika.

"Protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje", zaključuje se u saopćenju MUP-a SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije