Policijske akcije u Bugojnu i Travniku: Zaplijenjeni spid i kanabis

0
Radiosarajevo.ba
Policijske akcije u Bugojnu i Travniku: Zaplijenjeni spid i kanabis
Foto: MUP SBK / Oduzeta droga

U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) su tokom protekle noći, 2. novembra, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom realizovali tri akcije na području Bugojna i jednu akciju na području Travnika.

Oko 20 sati u ulici Kulina Bana u Bugojnu pripadnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled Z. A. (26) iz Bugojna.

Tom prilikom 26-godišnjak je dobrovoljno predao određenu količinu spida.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

U nastavku aktivnosti, policajci su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata u ulici Gromile, također općina Bugojno, koje koristi B. E. (26) iz Bugojna.

Prilikom pretresa pronađeno je 15 PVC vrećica spida, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Također, u vremenu od 21.15 do 22.20 sati pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata u istoj ulici, koje koristi A. Z. (44) iz Bugojna.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina kanabisa.

Istog dana, uspješna akcija je izvedena i na području Travnika, gdje su oko 20.10 sati u ulici Derviša Korkuta - Kalibunar, općina Travnik, pripadnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled M. H. (18) iz Travnika.

Tom prilikom, mladić je dobrovoljno predao određenu količinu kanabisa.

"U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga", saopćeno je iz MUP-a SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije