MUP SBK rasvijetlio krvično djelo: Usmrtio pješaka i pobjegao, otac mu pomagao da sakrije tragove

1
Radiosarajevo.ba
MUP SBK rasvijetlio krvično djelo: Usmrtio pješaka i pobjegao, otac mu pomagao da sakrije tragove
Foto: Busovacki.ba / MUP SBK / Ilustracija

Policijski službenici PU Bugojno uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Gornji Vakuf -Uskoplje.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba M. P. (1997.) vozilom je usmrtio pješaka te je pobjwegao s mjesta nesreće, a u prikrivanju tragova pomogao mu je otac I. P. (1972).

Naime, kako je saopćeno iz MUP-a SBK 31. jula 2023. godine u PS Gornji Vakuf-Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak J.B., dok je vozač putničkog motornog vozila pobjegao s lica mjesta nezgode.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

"Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P. rođen 1997.godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nezgode upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo „Pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela“ osumnjičeni I.P. rođen 1972.godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja", saopćeno je iz MUP-a KS.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije