! / Akcija SIPA: Uhapšeni strani državljani zbog navođenja na prostituciju u bh. gradu

26. 01. 2021. u 17:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru pretresli tri lokacije i uhapsili tri osobe, državljane Ukrajine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo međunarodnog navođenja na prostituciju.

"Navedena lica sumnjiče se da su učestvovala u organizovanju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga", saopćeno je iz SIPA-e.

Kako su naveli, tokom pretresa stambenih objekata otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, između ostalog mobilni telefoni, SIM kartice i određeni novčani iznos.

"Lica lišena slobode privedena su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužioca Tužilaštva BiH.

U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje", saopćeno je iz SIPA-e.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA