Skuter 2 / Velika akcija SIPA-e: Hapšenja zbog šverca akciznim robama

26. 01. 2021. u 15:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, realizovali akciju kodnog naziva "Skuter 2", koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

"Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su lica, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo 'Organizovani kriminal', u vezi sa krivičnim djelom 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'.

Prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duhana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 eura, 630 USD i 5.500 KM, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", saopćili su iz SIPA-e.

Ova akcija je realizirana po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni su privedeni u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

"U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje", navedeno je u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA