Akcija SIPA-e u Sarajevu: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u Starom Gradu

Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e u Sarajevu: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u Starom Gradu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu lišili slobode jednu osobu zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres stambenog objekta na području općine Stari Grad te otkrili laboratoriju s vještačkim uvjetima za uzgoj marihuane. Privremeno je oduzeta određena količina droge koja izgledom i strukturom asocira na cannabis, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Osumnjičena osoba privedeno je u prostorije SIPA i vrši se kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti proslijeđeno u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.  

                    

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije