BiH / Akcija SIPA-e u Sarajevu: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u Starom Gradu

15. 06. 2020. u 19:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 65

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu lišili slobode jednu osobu zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres stambenog objekta na području općine Stari Grad te otkrili laboratoriju s vještačkim uvjetima za uzgoj marihuane. Privremeno je oduzeta određena količina droge koja izgledom i strukturom asocira na cannabis, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Osumnjičena osoba privedeno je u prostorije SIPA i vrši se kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti proslijeđeno u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.  

                    


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA