Akcija SIPA-e u BiH: Uhapšena jedna osoba zbog pranja novca

0
Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e u BiH: Uhapšena jedna osoba zbog pranja novca
Foto: SIPA / SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas, 21. maja su u sklopu operativne akcije "REMI", na području Bratunca izvršili pretres stambenog objekate, ostalih prostorija i pokretnih stvari, na jednoj lokaciji.

Jedno lice je lišeno slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u zakonskom roku će biti predato postupajućem tužiocu.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti putničko motorno vozilo VW Touareg, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Ekskluzivni snimci | Akcija "Omerta": Pogledajte kako specijalci i službenici FUP-a vrše pretres

Ekskluzivni snimci | Akcija "Omerta": Pogledajte kako specijalci i službenici FUP-a vrše pretres

Licu lišenom slobode je izvršena i privremena blokada računa u poslovnim bankama.

Pretresi se realizovani nalogu Okružnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i u saradnji sa Ministrstvom unutrašnjih poslova RS a u cilju pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djelo "Nedozvoljeno bavljenje bankarskom, mikrokreditnom ili štedno kreditnom djelatnošću" i "Pranje novca" propisana Krivičnim zakonikom RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije