Ko će postati direktor SIPA-e: Nezavisni odbor donio odluku o raspisivanju konkursa

3
Radiosarajevo.ba
Ko će postati direktor SIPA-e: Nezavisni odbor donio odluku o raspisivanju konkursa
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zgrada SIPA-e

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na 36. sjednici obavio je razgovor sa rukovodstvom Granične policije BiH u cilju sagledavanja njihovog rada.

O aktivnostima koje provode u Graničnoj policiji BiH članove Nezavisnog odbora informisali su direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković i zamjenik direktora granične policije BiH Ensad Korman.

Članovi Nezavisnog odbora primili su u posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Irske za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Ljubljani, NJ. E. Adriana Farrella. Razgovarano je o posjeti Republici Irskoj, koju su članovi Nezavisnog obora preduzeli u okviru TAIEX programa Evropske komisije.

CIK dodijelio mandat Nenadu Vukoviću, odluka se objavljuje u svim službenim novinama

CIK dodijelio mandat Nenadu Vukoviću, odluka se objavljuje u svim službenim novinama

Posjeta članova Nezavisnog odbora Republici Irskoj preduzeta je u cilju sagledavanja najboljih evropskih praksi u radu nezavisnih i srodnih tijela koja se bave provođenjem procedure za izbor čelnika policijskih agencija. Tokom susreta sa ambasadorom Farrellom izražena je obostrana zahvalnost za dobru organizaciju i realizaciju ove posjete.

Nezavisni odbor donio je Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata na poziciju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te utvrdio tekst Javnog konkursa, koji će biti objavljen u narednom periodu.

Nezavisni odbor razmotrio je Informaciju Ministarstva bezbjednosti BiH, te donio zaključak koji će biti upućen Ministarstvu, a odnosi se na aktivnosti koje je Nezavisni odbor preduzeo na realizaciji preporuka iz Petog kruga evaluacije GRECO-a za Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije