Akcija sarajevske policije: Pretresi i hapšenje u ulici Bistrik

1
Radiosarajevo.ba
Akcija sarajevske policije: Pretresi i hapšenje u ulici Bistrik
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Sinoć, 20. decembra, 21.30 sarajevska policija sinoć je u ulici Bistrik, prilikom pretresa trojice mladića, pronašla paketiće s drogom.

Kako su naveli, policajci su sinoć na ovoj lokaciji izvršili pretres lica: M.M., rođen 1994. godine u Sarajevu, N.T., rođen 1996. godine u Sarajevu i H.K., rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, uhapšeni su Muhamed M., Haris K. i Nedžib T.

U BiH osnovan novi politički pokret "Svojim putem"

U BiH osnovan novi politički pokret "Svojim putem"

"Tom prilikom kod M.M. je pronađeno i oduzeto deset paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, dok je kod N.T i H.K. pronađen po jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi M.M. na području općine Stari Grad Sarajevo kojom prilikom je pronađeno i oduzeto šest paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid", otkrivaju dalje iz sarajevskog MUP-a.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, M.M. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Osobe N.T. i H.T. su ispitane u svojstvu osumnjičenih za počinjeno krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

"O prednjem je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela", dodaju iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije