U bh. gradu uhapšen diler koji je drogu krio u buretu

0
Radiosarajevo.ba
U bh. gradu uhapšen diler koji je drogu krio u buretu
Foto: Tuzlanski.ba / Vrijednost droge je višestruka

Nakon duge i opsežne istrage, kao i operativnog rada na terenu, policijski službenici Uprave policije (Sektor kriminalističke policije (Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) došli su do saznanja o licu koje se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava u mjesecu septembru 2019. godine u Tuzli (7324 tablete “ekstazija” i 22 pakovanja opojne droge “amfetamin speed” odnosno 11,33 kg.), piše Tuzlanski.

To je ujedno bio predmet press konferencije održane 18.9.2021.godine u prostorijama MUP-a TK-a.

Naime, radi se o osobi inicijala A.J., rođen 1985.godine nastanjen u Tuzli, koji je dana 3.11.2021.godine lišen slobode nakon pretresa kuće koju isti koristi, a kojom prilikom je pronađeno jedno pakovanje opojne droge “amfetamin speed”.

Poznati meteorolog objavio prognozu sve do 6. maja: Najvažniji dan 'problematičan' za cijeli region

Poznati meteorolog objavio prognozu sve do 6. maja: Najvažniji dan 'problematičan' za cijeli region

A.J. je nakon izvršene kriminalističke obrade, danas, 4.11.2021.godine predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je u saizvršilaštvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa članom 31. istog Zakona, navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije