Akcija Pravac: Pokušali krijumčariti majice, trenirke, farmerice pa pali

0
Radiosarajevo.ba
Akcija Pravac: Pokušali krijumčariti majice, trenirke, farmerice pa pali
Foto: Fena / UIO BiH / Ilustracija

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, na putnoj komunikaciji Pelagićevo – Gradačac, oduzeli su raznu krijumčarenu tekstilnu robu u vrijednosti od 60.000 konvertibilnih maraka.

U operativnoj akciji kodnog naziva "Pravac", ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja iz regionalnog centra UIO u Tuzli, vršili su provjeru prometa porijekla roba na putnoj komunikaciji Pelagićevo-Gradačac.

Tom prilikom su uočena i detaljno kontrolisana dva teretna motorna vozila koja se bave prijevozom robe, navodi se u saopćenju.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Oduzeta roba - undefined

Foto: UIO BiH: Oduzeta roba

"U kontroloma je otkrivena veća količina tekstila, 2.265 komada razne odjeće (majice, trenirke, farmerke), za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija tj. radi se o robi stranog porijekla koja nije prošla proceduru redovnog uvoznog carinjenja, te za koju nisu plaćene uvozne dažbine.

Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 60.000 KM", dodano je u saopćenju.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv dva lica bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje pred nadležnim pravosudnim organima.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti, korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UIO BiH, od strane Američke ambasade u BiH, putem programa EXBS.

Poziv građanima

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije