! / SIPA u akciji "Pills" uhapsila šest osoba: Oduzeto 15.635 eura, pištolj, mobitel...

22. 12. 2021. u 14:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su realizovali pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičena lica suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavila u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini čime je počinjeno krivično djelo "Nedozvoljena trgovina" u vezi sa krivičnim djelom „Saizvršiteljstvo“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji "Pills" policijski službenici SIPA-e su prilikom pretresa otkrili i privremeno oduzeli 15.635 eura i 7040,00 KM, jedan pištolj, šest mobilnih telefona, te veću količinu preparata odnosno lijekova koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini.

Uhapšeno je šest osoba koje će biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Nakon toga će biti predati u dalju nadležnost postupajućim tužiocima Tužilaštva Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA