Tužilaštvo BiH objasnilo šta SIPA radi u Banjoj Luci

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH objasnilo šta SIPA radi u Banjoj Luci
Arhiv / Vlada RS

Tužilaštvo BiH je u skladu sa zakonom, prema sudu uputilo zahtjev, te je Sud BiH izdao naredbu za izuzimanje određene dokumentacije Vlade RS, Narodne skupštine i više političkih partija, a u okviru predmeta u kojem postupa Tužilaštvo BiH, a u vezi sumnje počinjena krivičnog djela zbog napada na ustavni poredak BiH.

"Dakle, ne radi se o pretresanju prostorija ili osoba kako je objavljeno u pojedinim medijima, nego isključivo o izuzimanju predmeta u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ističu da u izvršenju njihove naredbe postupa SIPA BiH, te da više informacija ili detalja ne mogu otkrivati.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Podsjećamo, SIPA je jučer boravila u prostorijama NPS Darka Banjca i NDP Dragana Čavića, a razgovori i izuzimanje dokumetacije će biti nastavljeni.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je 13. decembra ove godine naredbu o sprovođenju istrage protiv više lica zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zbog napada na ustavni poredak.

Na saslušanje u svojstvu svjedoka pozvani su lideri svih stranaka okozicije u RS. Nakon Gorana Selaka (SPS), Mirka Šarovića (SDS), Nenada Nešića (DNS), danas će biti saslušan i Branislav Borenović, lider PDP-a, a do kraja sedmice i Nebojša Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije