Zulfo Ramić, otac ubijenog Mehmeda rasturao drogu

0
A. Ka.
Zulfo Ramić, otac ubijenog Mehmeda rasturao drogu
Foto: Radiosarajevo.ba / Mehmed Ramić ubijen je u Pofalićima

U munjevitoj akciji pripadnika Federalne uprave policije u subotu je u Sarajevu uhapšen diler, a zapljenjena je i značajna količina droge.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, riječ je o Zulfi Ramiću (47), inače ocu Mehmeda Meše Ramića koji je ubijen nedavno u sarajevskom naselju Pofalići.

Kako je potvrđeno iz FUP-a, Ramić je prilikom pretresa objekata i vozila napao policajce. Tom prilikom jedan policajac je lakše povrijeđen.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Osim droge, pronađeno je i oružje, tako da se Zulfo Ramić sumnjiči za neovlaštenolu proizvodnju i stavljanje u promet droga te nedozvoljeno držanje oružja.

Prvi rezultati istrage ukuzaju na to da je stariji Ramić u proteklom periodu nabavljao, pakirao i prodavao drogu.

Raspisana potjernica

Podsjetimo, za ubistvo Ramića sumnjiče se Adel Kabaš (ranije Murtović), koji je u bijegu i za kojim je raspisana potjernica, te Amel Jašarević, koji je u pritvoru.

Nakon zločina privedeni su i Edvin Imamović i Igor Zuko, koji se sumnjiče za pomaganje osumnjičenima, ali su vrlo brzo pušeni na slobodu uz određene mjere zabrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije