Akcija policije: Uhapšeni Sarajlija i Alžirac koji su opljačkali Kineza

0
Radiosarajevo.ba
Akcija policije: Uhapšeni Sarajlija i Alžirac koji su opljačkali Kineza
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Uviđaj (ilustracija)

Pripadnici Treće Policijske uprave jučer su u Sarajevu lišili slobode dvije osobe.

Riječ je o osobi inicijala E.S. (rođen 2001. godine) i M.H. (rođen 1998. godine) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nad kineskim državljaninom S.Y.

Što se tiče uhapšenih osoba, radi se o Bosancu i Alžircu kad kojima će biti izvršena kriminalistička obrada.

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

"Dana 30.01.2022.godine u 18,45 sati u ulici Muhameda ef. Pandže, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice M.H., rođen 1998.godine u Alžiru, a u 21,30 sati u ulici Trg žrtava genocida u Srebrenici, slobode je lišeno lice E.S., rođen 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. stav 1. KZ F BiH (Razbojništvo), na štetu S.Y. iz Kine. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima", navodi se u saopćenju sarajevskog MUP-a.

Više informacija će biti poznato u narednim danima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije