Akcija FUP-a: Pas nanjušio opojnu drogu

0
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a: Pas nanjušio opojnu drogu
Foto: FUP / Pas nanjusio opojnu drogu

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 7. maja 2021. godine radili na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva "MAK“ u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga na području grada Zenice.

Nadzor je vršilo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici izvršen je pretres prostorija, pokretnih stvari i predmeta na području općine Zenica, koje koristi lice inicijala A.H. (1983.)

Lice se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis Sativa L“.

Droga je bila pripremljena i upakovana za dalju uličnu prodaju, te digitalna vaga za precizno vaganje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krvičnom postupku.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada lica A.H., te će isto uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato nadležnom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije