Zenica / Akcija FUP-a: Pas nanjušio opojnu drogu

07. 05. 2021. u 20:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 7. maja 2021. godine radili na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva "MAK“ u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga na području grada Zenice.

Nadzor je vršilo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici izvršen je pretres prostorija, pokretnih stvari i predmeta na području općine Zenica, koje koristi lice inicijala A.H. (1983.)

Lice se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis Sativa L“.

Droga je bila pripremljena i upakovana za dalju uličnu prodaju, te digitalna vaga za precizno vaganje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krvičnom postupku.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada lica A.H., te će isto uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato nadležnom tužilaštvu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA