U Mostaru pronađena velika količina droge

1
Radiosarajevo.ba
U Mostaru pronađena velika količina droge
Foto: FUP / Velika akcija u Mostaru

Policijski službenici Federalne uprave policije, od jučer 19. januara 2021. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva „Laboratorij“, vezano za dokumentovanje lica i krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

"U sklopu navedenih aktivnosti, lišena su slobode dva lica iz Mostara inicijala DŽ.T. (1982.), Š.M. (1995.), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela", navodi se u saopćenju Federalne uprave policije. 

Pored toga, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru u večernjim satima 19. januara 2021. godine, na području Mostara izvršena je uviđajna radnja i pretres objekta iznajmljenog od strane trećeg lica.

U navedenom objektu je pronađen laboratoriji za proizvodnju opojne droge „Canabis Sativa L“, a kojom prilikom je u istom pronađeno 85 zasada nevedene opojne droge.

Laboratorij je bio pokriven unutrašnjim i vanjskim video nadzorom kao i alarmnim sistemima, dok je za uzgoj zasada bio postavljen sistem koji je proizvodio improviziranu sunačanu svjetlost i toplotu, te sistem za navodnjavanje. 

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u Mostaru u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o izvršenim krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije