Zvonko Marić (SBB): Nisam za bojkot rada, radit ćemo do posljednjeg dana

E. H.
Zvonko Marić (SBB): Nisam za bojkot rada, radit ćemo do posljednjeg dana
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Zvonko Marić

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić (SBB) u izjavi za medije kazao je da neodobrava ovakav pristup SDA.

"Mi nismo imali dilemu da se ne pojavimo. Glasat ćemo i protiv izvještaja PD Butmir, kao i protiv izvještaja KJP Sarajevo-šume. Nemam očekivanja u vezi nove većine. To je politički proces i nama je raditi kao zastupnicima, nisam za bojkot rada, raditi ćemo do posljednjeg. Što se tiče Kluba SBB-a nema ni u naznakama da neko neće ispoštovali odluku Predsjedništva SBB-a. Raspravljali smo, ali nije bilo naznaka", kazao je Marić.

Konaković "otkrio" zbog čega Klub SDA nije došao na sjednicu Skupštine KS

U nastavku sjednice zastupnici su raspravljali o Izvještaju o poslovanju Kantonalnoj javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume" za 2018. godinu. Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković ustvrdio je da upravo zbog ove tačke pojedini zastupnici nisu došli na današnju sjednicu. Pritom aludirajući na Klub SDA.

Dodao je da ne bi da prejudicira prikupljanja potpisa za novu većinu.

"Spekulira se da neće biti dovoljno potpisa. To je tehničko pitanje. Duga je ovo priča i sve što sam govorio, govorio u skupštinskoj klupi. Optuživali su me da sam opozicija u vlasti. Na sjednicama šestorke bilo je žustrih rasprava. Novinari su se više bavili onim kako će glasati zastupnica Bilsena Šahman, ali i ne za njezine inicijative", poručio je Marić.

Prema njegovim riječima, "šestorku" ne mogu uništiti vanjski faktori, već unutrašnji procesi.

"Ljudi su govorili o podršci Palmera i drugih, ali nije dobro za Vladu KS da to bude jedini argument, a da ne radimo ništa. Imam puno primjedbi ali i pohvala na račun ove Vlade KS. Svaki potez koji je napravljen unutar šestorke, narušavao je stabilnost, stalno se nešto dešavalo. Pa tako i prelazak Marjanovića u nezavisne zastupnike", poručio je Marić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije