Opuštena atmosfera na Skupštini KS: Kako je Amir Joldo nasmijao zastupnike

E. H.
Opuštena atmosfera na Skupštini KS: Kako je Amir Joldo nasmijao zastupnike
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Tokom obrazloženja tačke dnevnog reda na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, Izvještaj o KJP Sarajevo-šume, direktor ovog preduzeća Amir Joldo uspio je nasmijati zastupnike.

Naime, govoreći o radu ovog preduzeća u prošloj godini, a pod rukovodstvom njegovog prethodnika Joldo je iznio i nekoliko zanimljivih detalja.

Sjednica Skupštine KS počela bez prisustva Kluba zastupnika SDA

Prva sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, nakon najava Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF) o formiranju nove skupštinske većine u tom kantonu, počela je u Sarajevu. Kako je na početku sjednice kazao predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković sjednici prisustvuje 20 zastupnika.

"Nabavljali smo Jelene lopatare, koji nisu autohtoni za ovo područje. Nabavljali smo ih u Slavoniji i onda nastanjivali u brdska područja. Onda smo osnovali farmu nekih italijanskih puževa. Šalili smo se u preduzeću da već deset godina puževi dolaze iz Italije", kazao je Joldo što je izazvalo smijeh zastupnika.

Joldo je dodao da je bilo još spornih odluka.

Damir Marjanović za RSA: Nema dileme koju ću većinu podržati u Skupštini KS

Prije početka današnje sjednice Skupštine KS iskoristili smo priliku da razgovaramo s nezavisnim zastupnikom Damirom Marijanovićem. Pitali smo ga da li će podržati najavljenu novu kantonalnu većinu (SDA-SBB-DF). "Uopće nemam upitnik po tom pitanju.

"Jedna od njih je i osnivanje malinjaka i to u periodu kad se malinjaci u BiH spaljuju zbog neisplativosti", poručio je Joldo.

Zastupnike je također zanimalo zašto se za siječu šuma koristi animalna zaprega.

Direktor Joldo je zastupnicima objašnjavao da je to najbolji način i sa se tako najmanje štete nanosi novim sadnicama i cijeloj šumi. A poslanike je zanimalo i koliko će se novca potrošiti i na potkivanje konja, na šta Joldo nije mogao odgovoriti jer kako je kazao ne raspolaže tim podacima.

Duraković za RSA objasnila zašto nije došla na sjednicu Skupštine KS

Osim kompletnog kluba zastupnika SDA, sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas ne prisistvuju ni zastupnice Bibija Kerla (DF) i Jasna Duraković (SBB). Na početku sjednice je rečeno da ne prisustvuju iz opravdanih razloga. No kojih tačno, nije poznato. Kontaktirati smo ove zastupnice kako bi pojasnile razloge odsustva.

Šef Kluba zastupnika SDP-a Igor Stojanović kazao je da su Sarajevo-šume klasičan primjer korupcije zbog koje zastupnici SDA ne dolaze na sjednice.

"Od farme lopatara, farme puževa, malina preduzeće nije imalo ni marke prihoda. To je rukovođenje Sarajevo-šuma i zbog toga me ne čudi zašto zastupnici SDA danas tu jer su oni birali svoje komšije u nadzorne odbore i tako dalje. Pa farmu malina danas čuva dva ili tri čovjeka, a da farma uopće ne postoji. Uloženo je u to oko 15 miliona KM", kazao je Stojanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije