Zvizdić: Više nikada neću dozvoliti manipulacije koja se u SDA dogodila 2018. godine

10
Radiosarajevo.ba
Zvizdić: Više nikada neću dozvoliti manipulacije koja se u SDA dogodila 2018. godine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić večeras je gostovao na Federalnoj televiziji.

Govorio je, između ostalog, o rezultatima lokalnih izbora koji su nedavno održani u Bosni i Hercegovini.

"Generalno nisam zadovoljan koji je ostvarila SDA. To sam govorio zadnjih dana, imajući u vidu kapacitet, strukturu, tradiciju stranke. ... ti rezultati su morali biti mnogo bolji", kaže Zvizić.

Pohvalio je rezultate u Brčkom, Banovićima...

"Ali, sve to skupa je zasijenio jedan težak, bolan, moram reći i ponižavajući poraz u KS koji je najteži u historiji postojanja SDA. U ovom trenutku, najveću krivicu za takvo stanje, za takvu kampanju za pogrešno odabrane kadrove koji nisu imali dovoljno znanja, obrazovanja - snosi rukovodstvo Kantonalnog odbora", kaže Zvzdić.

Smatra da trebaju dati neopozivu ostavku.

"Sarajevo je naše lice, prema unutrašnjosti i prema svijetu, odatle moraju krenuti ti pozitivni signali. A onda ćemo napraviti ozbiljne analize i vidjeti pojedince, greške koje smo napravili", smatra Zvizdić.

Poručio je da ne zna hoće li biti kandidat na sljedećim izborima.

"Ali, sasvim sigurno znam da više nikada neću dozvoliti jednu vrstu administrativne i procesne manipulacije koja se u SDA dogodila 2018. godine, kada sam zbog kandidature gospođe Izetbegović i, naravno, zbog potpuno pogrešnog tumačenja o kapacitetu preporuka koje su došle s terena, ja pristao da budem delistiran", poručio je član ove stranke.

Kaže da članstvo treba odlučiti o kandidatima.

"Pod uvjetom da do tada uradimo neophodno refreširanje i promjene kako bi vratili autoritet i status SDA", zaključio je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije