Zvizdić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Pammera

Radiosarajevo.ba
Zvizdić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Pammera
Vijeće ministara BiH / Denis Zvizdić i Martin Pammer

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Austrije u BiH Martina Pammera.

Zvizdić Je zahvalio ambasadoru Pammeru na njegovoj uspješnoj i aktivnoj misiji tokom koje su BiH i Austrija unaprijedile političku, ekonomsku, kulturnu, obrazovnu i naučnu saradnju. Rekao je da je u proteklom period Vlada Republike Austrije na čelu sa saveznim kancelarom Sebastianom Kurtzom, očuvala kontinuitet prijateljske i institucionalne podrške Bosni i Hercegovini, te pokrenula i realizirala brojne aktivnosti kojim je dodatno osnažena evropska perspektiva Bosne i Hercegovine i cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana. 

Istaknuo je da je Republika Austrija duži niz godina jedan od najvažnijih investitora u BiH s velikim brojem registriranih kompanija i uposlenih radnika i da ujedno predstavlja jedno o ključnih izvoznih tržišta za bh.  kompanije, što je najbolji dokaz viseznačne efikasnosti uspostavljenih bilateralnih odnosa. 

Ambasador Pammer je istaknuo da između BiH i Republike Austrije nema otvorenih pitanja i naglasio da će njegova zemlja i u narednom periodu nastaviti podsticati BiH na putu ka evropskim integracijama i na jačanje  kulturnog i ekonomskog napretka.

Predsjedavajući Zvizdić je ambasadoru Pammeru zahvalio na dosadasnjoj saradnji, poželio mu uspjeh u daljem  radu, sa željom da i u narednom periodu BiH i Austrija nastave razvijati dobre bilateralne odnose, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije