Zvizdić građanima čestitao 24-godišnjicu prijema BiH u UN

Radiosarajevo.ba
Zvizdić građanima čestitao 24-godišnjicu prijema BiH u UN
Povodom 24.godišnjice prijema BiH u članstvo Ujedinjenih nacija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, dr. Denis Zvizdić uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine u kojoj piše:
 
„ Na današnji dan prije 24 godina ,  Generalna skuština Ujedinjenih nacija je jednoglasno primila BiH u svoje članstvo. Ovim događajem, Bosna i Hercegovina je dobila međunarodni legitimitet, a 22.maj je postao jedan od najvažnijih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine . U ovom periodu, Bosna i Hercegovina je kao nestalna članica, ostvarila i veliki politički  uspjeh predsjedavajući Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija. Bosna i Hercegovina je pokazala hrabrost i upornost i od tada je prošla dug i težak put. Danas možemo reći da je već članica mnogih međunarodnih organizacija, da aktivno učestvuje u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i da doprinosi očuvanju međunarodnog mira i sigurnosti. Dvadesetčetiri godine kasnije,Bosna i Hercegovina je stabilizirala mir ,uspostavila dobru regionalnu saradnju sa susjedima, aktivno radi na reformskim procesima i  danas je   pred  vratima članstva u Evropskoj uniji i NATO savezu. Čestitam vam ovaj značajan datum i pozivam vas da nastavimo graditi modernu demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će vladati evropske vrijednosti.“ piše u čestitki koju je predsjedavajući Zvizdić uputio  građanima BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije