Zvizdić po povratku iz Bruxellesa: Sačuvati stabilnost na Zapadnom Balkanu

Fena
Zvizdić po povratku iz Bruxellesa: Sačuvati stabilnost na Zapadnom Balkanu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu, nakon povratka iz Bruxellesa, kako je na tom sastanku zaključeno da je neophodno sačuvati stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana.

Zvizdić je bio učesnik susreta šest premijera Zapadnog Balkana s visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini, Izjavio je da je potrebno nastaviti kontinuirane razgovore unutar zemalja.  

"Institucije Europske unije fokusirane su na prostor Zapadnog Balkana" naglasio je Zvizdić dodajući da u Bruxellesu jasno poručeno da navedene institucije neće podržati projekte koji dolaze od onih čija bi retorika ili postupci mogli dovesti do problema sa stabilnošću Zapadnog Balkana.

Također, na razgovorima je insistirano da se poveća razina investicionih ulaganja u zemljama Zapadnog Balkana i da to bude vidljivo na predstojećem Samitu u Trstu.

Navedeni susret u Bruxellesu predstavlja nastavak razgovora koje je Federica Mogherini imala s balkanskim liderima kada je početkom marta posjetila region. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije