Zvizdić o ambasadorici Amri: Sretan sam što nas u svijetu predstavljaju ovakve osobe

7
Radiosarajevo.ba
Zvizdić o ambasadorici Amri: Sretan sam što nas u svijetu predstavljaju ovakve osobe
Twitter / Denis Zvizdić i Amra Šabić-El-Rayess

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) jednoglasno je imenovao prof. dr. Amru Šabić-El-Rayess za globalnu ambasadoricu, koja će ujedno biti i prva ambasadorica ove organizacije.

Predsjedavajući predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić na Twitter profilu komentirao je susret sa ovom mladom i uspješnom ženom.

"Nakon razgovora sa pametnom, poduzetnom i vrijednom  Amrom Šabić-El-Rayess, sretan sam što nas u svijetu predstavljaju ovakve osobe. Razgovarali smo o svim aktuelnim temama i dogovorili saradnju koja će doprinijeti jačanju naše BiH", napisao je Zvizdić na svom Twitter profilu.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Prof. dr. Amra Šabić-El-Rayess je profesorica i autorica koja je rođena i odrasla u Bihaću. Nakon što je preživjela genocid, emigrirala je u SAD 1996. godine gdje je kasnije diplomirala ekonomiju na Univerzitetu Brown. Stekla je dva magisterija i doktorat na Univerzitetu Columbia gdje je trenutno i profesorica.

Prof. Šabić-El-Rayess je interdisciplinarna naučnica koja je istraživala, objavljivala i predavala diljem svijeta na temu spoj obrazovanja sa društvenim transformacijama, radikalizacijom, korupcijom, formiranjem elite, nasiljem i antimuslimanskim rasizmom. Njen rad ima za cilj da osnaži zaštitne faktore protiv radikalizacije, pristrasnog govora i ponašanja u školama i na radnim mjestima. Radila je kao ekspert u ime američkog State Department-a, stranih vlada i drugih globalnih organizacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije