Zvizdić i Plenković: U junu sjednica Vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH

Radiosarajevo.ba
Zvizdić i Plenković: U junu sjednica Vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković sastali su se danas na marginama Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Dvojica lidera razgovarali su o unapređenju odnosa između Hrvatske i BiH kako bi se povećao broj projekata između dvije države, posebno na polju ekonomske saradnje.

"Razgovarali smo o mogućnostima za dalje jačanje privredne saradnje, povećanju ulaganju, te pripreme za ono što smo dogovorili, a to je održavanje zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Vijeća ministara. Naravno da smo ovu prigodu iskoristili i za konsultacije o europskom putu BiH, o naporima koje svi nivoi vlasti ulažu u odgovaranje na Upitnik Europske komisije i nadamo se da će nakon toga Europska komisija predložiti da BiH dobije status države kandidata", istaknuo je Plenković.

Predsjedavajući Zvizdić je kazao kako je, kao i uvijek do sada, riječ o konstruktivnom sastanku, te da su razgovarali o baznim temama, koje su dio zajedničkog interesa obje države.

"Ono što je važno, dogovorili smo zajedničku sjednicu u prvih deset dana juna. Na njoj očekujemo potpisivanje značajnih četiri ili pet sporazuma, kao i dogovore o projektima koji će značiti unapređenje svakog vida saradnje između BiH i Hrvatske", zaključio je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije