Regionalni lideri u Mostaru: U neformalnoj atmosferi o bitnim temama

Fena
Regionalni lideri u Mostaru: U neformalnoj atmosferi o bitnim temama
Lideri Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine okupili su se u ponedjeljak u Mostaru, uoči otvaranja Međunarodnog sajma privrede Mostar 2017.

Nakon niza bilateralnih razgovora održanih tokom dana, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Hrvatske Aleksandar Plenković, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednici bh. entiteta Milorad Dodik i Marinko Čavara te članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić sudjelovali su na neformalnoj zajedničkoj večeri.

Prilika je bila da se, kako su tokom dana više puta ponovili, otvoreno razgovaralo o svim bitnim temama u odnosima četiriju zemalja, a prije svega o privrednoj suradnji.

Nakon sastanka Bakir Izetbegović je rekao kako su razgovarali o tome kako postići povjerenje u BiH, te da su svi iskazalai šta očekuju od druge i treće strane, te kako su svjesni kako treba stabilizirati prilike u BiH.

Izetbegović je naveo i kako se od Bošnjaka očekuje da pomognu Hrvatima, te da je on rekao kako hoće uz preduslov da nema novih entiteta, priča o podjeli BiH ili referenduma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije