BiH / Zvizdić čestitao novoj predsjednici EK: Neka vaša prva posjeta bude Sarajevu

17. 07. 2019. u 11:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u svoje lično ime i ime Vijeća ministara BiH uputio je čestitku Ursuli von der Leyen povodom izbora za predsjednicu Evropske komisije.

Zvizdić je naveo da je primarni vanjskopolitički cilj Bosne i Hercegovine, koji nema alternativu, integracija u Evropsku uniju. BiH, kako je dodao, dijeli sa EU isti geografski prostor, isto kulturno-historijsko naslijeđe, iste izazove i nade.

"Stoga me posebno raduje što je na čelo Evropske komisije došla osoba posvećena jačanju evropskih vrijednosti jedinstva, jednakosti, solidarnosti, sigurnosti i prosperiteta. U Vašem obraćanju postavili ste izazovne ciljeve. Sve zemlje na prostoru zapadnog Balkana očekuju da će jedan od važnih ciljeva i dalje biti integracija našeg regiona u Evropsku uniju.

Radujemo se budućoj saradnji i budite sigurni da ćete u nama i dalje, kao u posljednje četiri godine, imati iskrenog partnera posvećenog prihvatanju evropskih načela i standarda, regionalnoj saradnji, miru, stabilnosti i ekonomskom razvoju. Želim Vam uspješan rad na čelu Evropske komisije i pozivam Vas da Vaša prva posjeta bude upravo Sarajevu i Bosni i Hercegovini, kao prostoru prožimanja različitih kulturnih vrijednosti", stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

NEMA KOMENTARA