Zvizdić najavio: Parlament BiH sutra raspravlja o stanju u pravosuđu

O. K.
Zvizdić najavio: Parlament BiH sutra raspravlja o stanju u pravosuđu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Kolegij Predstavničkog doma PBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić održao je danas press konferenciju nakon završenog sastanka Kolegija ovog doma.

Sutra će se u Parlamentu BiH održati tematska sjednica o stanju u pravosuđu BiH, nakon koje će se nastaviti redovna sjednica Parlamenta.

"Što se tiče narednih sjednica, pratit ćemo upute koje se svakodnevno izdaju Zavodi za javno zdravstvo, i ako bude trebalo odgađati te sjednice zbog koronavirusa, one ce biti odgođene", kazao je Zvizdić.

Dodao je kako smatra da Vijeće ministara ne treba blokirati rad vlasti na državnom nivou, istakavši kako je ono Operativno tijelo koje mora zasjedati barem jednom ili dva puta sedmično.

Komentirajući nepoštivanja odluka Ustavnog suda, Predsjedavajući Predstavničkog doma kazao je kako se odluke Ustavnog suda moraju poštivati.

"To je osnovni postulat na kom počivaju demokratska društva, i ne mogu se jedne odluke uzimati, a druge odbacivati", zaključio je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije