Zvanično: Kanton u BiH proglasio stanje nesreće

Fena
Zvanično: Kanton u BiH proglasio stanje nesreće

Na prijedlog Kantonalnog štaba civilne zaštite Vlada Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u četvrtak je donijela Odluku o proglašenju stanja nesreće na području tog kantona prouzrokovane širenjem zarazne bolesti koronavirusa (Covid-19). Odluka stupa na snagu danas.

"Smisao proglašenja stanja opasnosti jeste da se svi potencijali i sve službe, od ministarstava, tijela uprave, lokalnih štabova do onih organizacija na području našeg kantona s kojima Uprava civilne zaštite ima ugovor o zajedničkom djelovanju u slučaju potrebe spašavanja ljudi i materijalnih dobara, stave u funkciju", pojasnio je predsjednik Vlade ZHK-a Zdenko Ćosić.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela i Uredbu o dopunama Uredbe o uvjetima i načinu davanja u zakup šumskog zemljišta u državnom vlasništvu i zasnivanju prava služnosti, kao i Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o dopuni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave Zapadnohercegovačkog kantona, priopćeno je iz Vlade ZHK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije