BiH: Kafići u ovom kantonu radit će do 20 sati

0
Radiosarajevo.ba
BiH: Kafići u ovom kantonu radit će do 20 sati
Foto: Anadolija / Ilustracija

Na današnjem sastanku članova Kriznog štaba Tuzlanskog kantona (TK) donesena je odluka da će ugostiteljski objekti u ovom kantonu raditi do 20 sati.

Ovo je potvrdio ministar zdravstva TK Božo Jurić za BHRT.

Naveo je da odluka stupa na snagu sutra i trajat će narednih 14 dana.

Naredbom Kriznog štaba TK ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata najduže do 20 sati.

Naredba se odnosi na sve ugostiteljske objekte bez izuzetaka (bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta).

Naređuje se svim gradskim/općinskim Kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi, te da maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija tačke 1. ove Naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata.

Traži se od nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih inspekcija, kao i od Uprave policije TK da pojačaju nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka.

Na pitanje šta je razlog pooštravanju mjera, Jurić je naveo da se radi o mjerama prevencije, odnosno sprečavanja ozbiljnijih posljedica, s obzirom na stanje u Sarajevskom kantonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije