Žuta traka na spomenicima u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Žuta traka na spomenicima u Sarajevu
Foto: Radiosarajevo.ba / Žuta traka na spomenicima u Sarajevu

Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su, između ostalog, žutom trakom obilježili i spomenike posvećene Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću.

Razlog nije poznat, ali pretpostavlja se da je zaštita ova dva spomenika.

Podsjetimo da se u Sarajevu danas održava Povorka ponosa, a blokirane su 52 ulice večeras do 21 sat.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ranije su istakli kako će i ove kao i prethodnih godina učiniti sve kako bi Povorka prošla u najboljem mogućem redu.

S tim u vezi, bit će angažovan veliki broj policijskih snaga koje će biti raspoređene širom grada.

"Obzirom da je 25. juna planirano održavanje javnog skupa u pokretu, 'BH povorka ponosa 2022', te da su za održavanje pomenutog skupa prikupljene saglasnosti nadležnih organa, uključujući i rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja u užem gradskom području Sarajeva, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12.00 do 21.00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva".

Ovo je poručio MUP KS uoči današnje Povorke ponosa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije