U susret Povorci ponosa: Na sarajevskim ulicama sve vrvi od policije

0
Radiosarajevo.ba
U susret Povorci ponosa: Na sarajevskim ulicama sve vrvi od policije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pripadnici policije na ulicama

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas će biti domaćin treće po redu Povorke ponosa koja se održava u našoj zemlji.

Pod sloganom "Porodično okupljanje" ulicama Sarajeva danas će prodefilovati veliki broj učesnika, a početak manifestacije je zakazan za 17 sati.

Nešto ranije u periodu od 15 do 17 sati, učesnici će se okupiti ispred Vječne vatre nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 20 sati.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ranije su istakli kako će i ove kao i prethodnih godina učiniti sve kako bi Povorka prošla u najboljem mogućem redu.

S tim u vezi, bit će angažovan veliki broj policijskih snaga koje će biti raspoređene širom grada.

"Obzirom da je 25. juna planirano održavanje javnog skupa u pokretu, 'BH povorka ponosa 2022', te da su za održavanje pomenutog skupa prikupljene saglasnosti nadležnih organa, uključujući i rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja u užem gradskom području Sarajeva, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12.00 do 21.00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Zbog ove manifestacije doći će do izmjene režima saobraćaja. Ruta kretanja povorke je Vječna vatra - Ulica Maršala Tito - Zmaja od Bosne - bina između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja iz pravca Starog Grada prema Novom Sarajevu je: Mula Mustafe Bašeskije (kod Katedrale) - Petrakijina - Mehmed Paše Sokolovića - Čekaluša - Bolnička - Stjepana Tomića - Tunel Ciglane - Halida Kajtaza - Zmaja od Bosne (kod Ambasade SAD).

Saobraćaj će biti obustavljen na relaciji: Vječna Vatra - Titova - Zemaljski muzej.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je danas veliki broj pripadnika policije na ulicama bh. prijestolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije