Sarajevo je spremno za treću Povorku ponosa

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo je spremno za treću Povorku ponosa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine danas će biti održana treća po redu Parada ponosa.

Pod sloganom "Porodično okupljanje" ulicama Sarajeva danas će prodefilovati veliki broj učesnika, a početak manifestacije je planiran za 17 sati.

Okupljanje ućesnika će se održati od 15 do 17 sati ispred Vječne vatre nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 20 sati.

Proglašeno vanredno stanje u karipskoj zemlji: Pobjeglo 4.000 zatvorenika, veliki neredi na ulicama

Proglašeno vanredno stanje u karipskoj zemlji: Pobjeglo 4.000 zatvorenika, veliki neredi na ulicama

Ruta kretanja povorke je Vječna vatra - Ulica Maršala Tito - Zmaja od Bosne - bina između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

I u subotu izmjena saobraćaja u centru Sarajeva

I u subotu izmjena saobraćaja u centru Sarajeva

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja iz pravca Starog Grada prema Novom Sarajevu je: Mula Mustafe Bašeskije (kod Katedrale) - Petrakijina - Mehmed Paše Sokolovića - Čekaluša - Bolnička - Stjepana Tomića - Tunel Ciglane - Halida Kajtaza - Zmaja od Bosne (kod Ambasade SAD).

Shodno tome, doći će do privremene izmjene saobraćaja u centru bh. prijestolnice. Saobraćaj će biti obustavljen na relaciji: Vječna Vatra - Titova - Zemaljski muzej.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koje će i ove godine obezbjeđivati Povorku ponosa, oglasili su se na zvaničnoj web-stranici te su objavili bitne informacije, uključujući i onu da će doći do izmjene u odvijanu saobraćaja.

"Obzirom da je 25. juna planirano održavanje javnog skupa u pokretu, "BH povorka ponosa 2022”, te da su za održavanje pomenutog skupa prikupljene saglasnosti nadležnih organa, uključujući i rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja u užem gradskom području Sarajeva, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12.00 do 21.00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije