Počeo kontra LGBT skup, okupljeni uzvikuju: "Ukrali ste dugu, vratite nam dugu"

0
Radiosarajevo.ba
Počeo kontra LGBT skup, okupljeni uzvikuju: "Ukrali ste dugu, vratite nam dugu"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Kontra LGBT skup na Otoci

Treća bh. povorka ponosa pod sloganom "Porodično okupljanje!" bit će održana danas u Sarajevu.

Organizatori su objavili da je ta tema odabrana u nadi da će kroz razgovor i propitivanje te teme pružiti širu dimenziju onoga što porodica danas jeste jer kada se govori o pravima LGBTIQ+ osoba, ne može se a da ne govori o porodici.

Uporedo sa njom, bit će održan i kontra miting naziva "Vratite nam dugu", a program te manifestacije počeo je u 11 sati.

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

Učesnici su se okuplili kod mosta "Kongresmena McKloskeya" u sarajevskom naselju Otoka, odakle se prisutnima obratio Sanjin Musa, jedan od organizatora ovog mitinga.

U Sarajevu će biti održan i "kontra LGBT skup"

U Sarajevu će biti održan i "kontra LGBT skup"

"Danas smo ovdje kao organizatori anti LGBT skupa pod nazivom 'Vratite nam dugu'. Ovo je dan tradicionalne normalne porodice. Protivimo se nenasilno, već verbalno. Ne slažemo se sa LGBT vrijednostima koje se dosta nasilno, radikalno nameću", poručio je on.

"Ukrali ste dugu, vratite nam dugu", pjevali su okupljeni u glas.

Podsjetimo, okupljanje ućesnika će se održati od 15 do 17 sati ispred Vječne vatre nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 20 sati.

Ruta kretanja povorke je Vječna vatra - Ulica Maršala Tito - Zmaja od Bosne - bina između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije