Žustra rasprava Novalića i Konakovića: Tamo se uči kolut naprijed-nazad. Ovo ne

17
Radiosarajevo.ba
Žustra rasprava Novalića i Konakovića: Tamo se uči kolut naprijed-nazad. Ovo ne
FOTO: Radiosarajevo.ba / Konaković/ Novalić

Na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine obratio se delegat Elmedin Konaković koji je imao poruku za premijera Vlade FBiH Fadila Novalića.

Kako je rekao, javnost gleda kako " premijer Vlade FBIH od klupe do klupe kupuje pojedince kako bi dobio ruke za usvajanje budžeta".

Poručio je da ga je sramota jer je tome prisustvovao te je to nazvao "finansijskim lobiranjem".

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Odgovor od Novalića je stigao nakon što je Konaković napustio salu.

"Ono čim nisam zadovoljan jeste karakter nekih diskusija koje su išle do lične uvrede. Tu izdvajam Konakovića. Izgleda da se ne poznajemo. Ja sam Fadil Novalić, premijer FBiH, one iste koja zadnjih sedam godina pod mojih vodstvom donijela povećanje realnog BDP-a do 40 posto...", naveo je Novalić.

Premijer je dalje nastavio:

"Koliko znam, kolega Konaković je studirao (ako jeste) Fizičku kulturu i sport. Tamo se uči kolut naprijed-nazad, preskakanje štrika... Ali ovo sigurno ne. Iz njegove diskusije se vidi da je za njega sve ovo viša ekonomija i viša matematika, a na Wikipediji iz koje on ovo uči ne piše. Hvala", poručio je premijer FBiH.

Sada je stigla i Konakovićeva reakcija koju prenosimo u cijelosti.

"Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, redovan i vanredan, bolje sabira od tebe Fadil Novalić. Većina bolje sabira dok radi kolut naprijed, tokom vježbe, nego ti olovkom.

Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja ima nešto što ti nemaš, karakter. Nijedan ne bi čekao da izađem iz sale da mi se nagovori, kao što si ti uradio, da na tvoje laži ne odgovorim.

Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja bolje govori bosanski jezik od tebe. Matematika i bosanski nisu tvoj najveći problem, veći je problem je što petljaš, izmišljaš, foliraš.

Najveći je problem što se ugrađuješ, privatne firme državi prodaješ, sa državom firme tvoje porodice prave poslove, a ti redovno na suđenju pojavljuješ jer si sa grupom kupio respiratore mnogo skuplje od cijene, respiratore koji ubijaju ljude. I nema kampanje plaćene novcem građana koje te od svega ovoga može oprati. Nema te PR agencije koja sve to može ispeglati. Nema tog plaćenog medija koji može sakriti istinu. A evo kako ti sabiraš", rekao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije