Žuljević: Sreća da je u našoj ludoj političkoj situaciji virus pokazao milost

Radiosarajevo.ba
Žuljević: Sreća da je u našoj ludoj političkoj situaciji virus pokazao milost

Delegat Aner Žuljević (SDP) na sjednici vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na kojem se danas raspravlja o izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Kine, ukazao je da u vrijeme nabave nije bilo jasne koordinacije niti se znalo koje su to stvarne potrebe Federacije BiH za medicinskom opremom. 

Kao rezultat toga, naveo je da novac građana potrošen a da nabavljena oprema ni do današnjeg dana nije distribuirana bolnicama. 

"Sreća, u našoj ludoj političkoj situaciji i nesreći da je taj virus sa svoje strane u BiH pokazao milost i nije u efektima odreagovao kao u zemljama u okruženju. Samo zahvaljujući disciplini građana Federacije, mi smo uspjeli da spasimo zdravstveni sistem. Faktički, spašavajući zdravstveni sistem spasili smo i političku situaciju, kazao je Žuljević.

Podcrtao je da Vlada mora da snosi političku odgovornost. O koliko kompleksnoj situaciji se FBiH nalazi, ilustrirao je činjenicom da premijer Fadil Novalić, zbog mjera zabrane ne može normalno komunicirati sa ministricom finansija Jelkom Miličević, u momentu kada je to vrlo potrebno.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije