Zukan Helez u Bruxellesu, planirani važni sastanci s dužnosnicima EU

1
FENA
Zukan Helez u Bruxellesu, planirani važni sastanci s dužnosnicima EU
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez otputovao je danas u Bruxelles, gdje će imati službene sastanke sa istaknutim dužnosnicima Evropske unije.

Po dolasku u glavni grad Kraljevine Belgije, ministar Helez se sastaje s povjerenikom Evropske komisije za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyijem, dok će u srijedu razgovarati s visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i dopredsjednikom Evropske komisije Josepom Borrellom.

Također, u srijedu 19. jula ministar Helez će predvoditi izaslanstvo Ministarstva odbrane BiH na petom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU, na kojem sudjeluje na poziv sutajnice tog vijeća Barbare Latko. 

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Posjetu Bruxellesu ministar Helez će iskoristit i za još nekoliko službenih sastanaka, na kojima će se razgovarati o putu BiH ka euroatlantskim integracijama i ispunjenju 14 preduvjeta za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu BiH u EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije