Zukan Helez otkrio detalje sukoba s Dodikom: "Opsovao je genocid u Srebrenici!"

22
L. M.
Zukan Helez otkrio detalje sukoba s Dodikom: "Opsovao je genocid u Srebrenici!"
PrtScr/Face TV / Zukan Helez otvoreno o detaljima sastanka u Konjicu

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, gostovao je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića te se osvrnuo na današnji sastanak lidera Trojke (Nermin Nikšić - SDP, Elmedin Konaković - NIP, Edin Forto - Naša stranka) i lidera HDZ-a Dragana Čovića te SNSD-a Milorada Dodika.

Sastanku je prisustvovao i Zukan Helez. Komentirao je verbalni sukob s Miloradom Dodikom.

"Dodik je ušao jako nervozan. Sjedio je na suprotnoj strani od mene. Dodik je počeo da prekida Konakovića, onda se on obratio nepoštujući državu kada je rekao da će on ići. On je opsovao. Javio se Kemal Ademović.

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Ovaj ga je prekidao, rekao da je zatvarao i ubijao Srbe po Sarajevu. To je nakako smirio Nikšić. U jednom momentu Kemo Ademović je rekao da je bio genocid u Srebrenici, Dodik je rekao: 'je*em ti genocid u Srebrenici", rekao je Helez.

Istakao je da je on opsovao Dodiku.

"Moram istaći da je Dragan Čović bio korektan. Na kraju se Dodik smirio. Ja sam se izvinio više učesnicima, ali u tom momentu nisam mogao da prešutim nakon svega", kazao je Helez i rekao da niko od prisutnih nije reagovao.

Milorad Dodik objasnio 'varnice' između njega i Zukana Heleza: "Nisam mu ostao dužan"

Milorad Dodik objasnio 'varnice' između njega i Zukana Heleza: "Nisam mu ostao dužan"

"U jednom momentu sam krenuo prema njemu, fizički da se obračunam. Nisam više mogao da trpim. Tako doći u Konjic, herojski grad, i izjaviti takvu izjavu. Da nas sve ponizi, nisam mogao ne odreagovati. Ne možete s tim ljudima drugačije. Nikom ne da da progovori. Svakog prekida", kazao je Helez.

Helez je rekao da je Kemal Ademović napustio sastanak.

Osvrnuo se i na 'plan B'.

"Neću nikome da ga kažem, a plan B imam. Nikad nećemo dozvoliti '92. To govorim kao borac, otac, ministar odbrane, kao čovjek koji će ostati ovdje", potcrtao je Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije